KOÇLUK VE MENTORLUK

Koçluk ve Mentorluk

PDR Group olarak, Kurumlarda Koçluk ve Mentorluk Kültürü’nün yaratılması ve organizasyonlar içinde yeni dünya liderleri çıkarabilmek için, Kurum İçi Koçluk ve Mentorluk projeleri yürütüyoruz.

ICF Akredite Koçluk eğitimi ve Mentorluk eğitimlerimiz, koç ve mentorların günümüzde sahip olması gereken yetkinlikleri geliştirmeyi hedefler.

Koçluk Nedir?

Koçluk, bireylerin belirli hedeflere ulaşmasına yardımcı olmak için yürütülen bir süreçtir. Bu süreç, bireyin güçlü yönlerini keşfetmesine ve zayıf yanlarını geliştirmesine odaklanır. Genellikle kısa vadeli hedefler üzerine odaklanılır ve belirli becerilerin geliştirilmesini amaçlar.

Mentorluk Nedir?

Mentor, daha tecrübeli bir profesyonel olarak mentiye rehberlik eder ve kariyer yolculuğunda karşılaşabileceği zorluklar hakkında tavsiyelerde bulunur. Bu süreç, bilgi ve deneyim paylaşımını içerir ve profesyonel gelişime katkıda bulunur. Mentorluk, genellikle daha geniş bir perspektifle ele alınır ve kariyerin tamamı veya belirli bir alan üzerinde yoğunlaşabilir

Türkiye ve dünyada tanınmış koçları, deneyimlerini paylaşmak üzere sizlerle buluşturuyoruz.

Koçluk ve Mentorluk Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Kurum İçi Koçluk Projeleri Hangi Unsurları Kapsar?

  • Kurum içi koç yetiştirme ve koçluk süreçlerine ilişkin başarı kriterleri oluşturulur.
  • Üst yönetim bakış açısı ve program hedefleri/ beklentileri net bir şekilde alınır.
  • Tüm süreç amaca en üst düzeyde hizmet edecek şekilde kurgulanır ve PDRICMA tarafından detaylı bilgi verilir.
  • PDRICMA Fakülte Liderleri ve Kurum Üst Yönetimi ortak paydada buluşur ve hareket eder.
  • Kurum içi koç yetiştirme ve koçluk süreçlerine ilişkin başarı kriterleri oluşturulur.
  • Üst yönetim bakış açısı ve program hedefleri/ beklentileri net bir şekilde alınır.
  • Tüm süreç amaca en üst düzeyde hizmet edecek şekilde kurgulanır ve PDRICMA tarafından detaylı bilgi verilir.
  • PDRICMA Fakülte Liderleri ve Kurum Üst Yönetimi ortak paydada buluşur ve hareket eder.

Kurum İçi Mentorluk Projeleri Hangi Unsurları Kapsar?

Kurum içi mentorluk projeleri kapsamlı analiz ile başlar. Kurumun mentorluk sisteminin kurulmasında danışmanlık hizmeti verilir. Kurum içi mentor ve menti seçimlerinden, takip ve değerlendirme sisteminin kurulmasına kadar olan tüm aşamalarda danışmanlarımız görev yapmaktadır.

  • Şirket hedef ve amaçlarının belirlenmesi
  • Mentor ve mentilerin belirlenmesi ve bilgilendirilmesi
  • Belli ölçümlemelerin yapılması
  • Mentorların ihtiyacı olan yönetim ve liderlik yetkinlik eğitimlerinin verilmesi
  • Mentorlara ‘’Mentorluk Yetiştirme Programı’’ verilmesi
  • Mentilere ‘’Menti Yetiştirme Programı’’ verilmesi
  • Takip ve değerlendirme sisteminin kurulması

Kurum içi koçluk programları çalışan performansını nasıl etkiler?

Kurum içi koçluk programları, çalışanların performansını artırır. Yönetici koçluğu, liderlik becerilerini güçlendirir ve iş performansını artırır. Koçluk eğitimi, koçluk becerilerini geliştirerek çalışanların ve liderlerin hedef belirleme ve sonuç odaklı yaklaşımlarını destekler. Koçvari liderlik ise ekip üyelerinin kendi çözümlerini bulmalarına ve yüksek performans göstermelerine yardımcı olur.

Kurum içi mentorluk programlarının kurumsal kültüre katkısı nedir?

Kurum içi mentorluk programları, kurumsal kültüre önemli katkılar sağlar. Mentorluk süreci, çalışanlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eder, bu da kurum içinde dayanışmayı ve bağlılığı artırır. Yapılandırılmış mentorluk programları, kurumsal hedeflere ulaşmada çalışanların desteklenmesini sağlar ve kurumsal değerlerin yaygınlaşmasına yardımcı olur.

Mentorluk ve koçluk eğitimi, çalışanların kariyer yollarını nasıl şekillendirir?

Mentorluk eğitimi, çalışanların deneyim ve bilgilerini başkalarına aktarmalarını sağlar, bu da kişisel ve profesyonel gelişimi destekler. Koçluk eğitimi ve yönetici koçluğu, çalışanların liderlik becerilerini geliştirir, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur ve kariyerlerinde ilerlemelerini sağlar.

Koçluk ve mentorluk, liderlik gelişimi için nasıl bir rol oynar?

Koçluk ve Mentorluk eğitimleri, liderlerin motivasyonunu ve bağlılığını arttırmaktadır. Eğitimler, kişilerin kendilerini geliştirmelerine ve işlerinde daha başarılı olmalarına yardımcı olarak, iş memnuniyetini artırır. Ayrıca, takım çalışması ve iş birliğini teşvik eden aktiviteler, çalışanlar arasında güçlü bağlar ve iş birliği kültürü oluşturur. Bu programlar, çalışanların kendilerini değerli hissetmelerini sağlar ve onları şirketin uzun vadeli hedeflerine katkıda bulunmaya teşvik eder.

Koçluk, liderlerin etkin takım yönetimi, iletişim becerileri, geri besleme kültürü, problem çözme yetkinliği ve takdir kabiliyeti gibi kritik alanlarda gelişmelerine yardımcı olur. Liderlik gelişim sürecinde koçluk, liderlerin duygusal zekalarını güçlendirir, onların empati yeteneklerini geliştirir ve etkili birer lider olabilmeleri için gerekli olan öz farkındalığı ve öz yönetim becerilerini artırır.

Birebir Koçluk
Çeviklik Koçluğu
Enneagram Koçluğu (Birebir Koçluk)
ICF Onaylı İleri Seviye Profesyonel Koçluk Sertifikasyon Programı
ICF Onaylı Profesyonel Koçluk Sertifikasyon Programı / Level 1
Kariyer Koçluğu (Birebir Koçluk)
Kariyer Koçluğu Eğitimi
Koçluk Becerilerini Geliştirme
Koçvari Liderlik
Kurum İçi Koçluk Danışmanlığı
Kurum İçi Mentorluk Danışmanlığı
Menti Eğitim Programı
Mentorluk Eğitimi
Mindful Koçluk (Birebir Koçluk)
Öğrenci Koçluğu (Birebir Koçluk)
Satış Koçluğu
Takım Koçluğu
Tersine Mentorluk
Transaksiyonel Analiz Perspektifiyle Koçvari Liderlik
YGA Yönetici Koçluğu
Yöneticiler İçin Etkin Geribildirim ve İleri Besleme
Eğitim Öncesi Eğitim Sırasında Eğitim Sonrası

Eğitim içeriklerini ihtiyaç ve beklentilere göre oluşturduktan sonra saha çalışması, ön test, ödev, anket, okuma parçası ya da video paylaşarak katılımcımızla ilk teması sağlamış oluruz. 

Eğitim için en uygun yöntem (on-line ya da yüz yüze) belirlendikten sonra sunum ve uygulamalar eğitim şekline göre dizayn edilir. Vaka çalışmaları, role-play'ler, uygulamalar, çalıştaylar gibi interaktiviteyi sağlayacak her türlü araç eğitim konusuna uygun olarak şekillendirilir. 

Eğitimin davranışa dönüşmesi için gerekli devam araçlarından yararlanılır. Eğitim içeriğine uygun olarak Learnardo, Micro Learnings, E-Learnings, Podcasts ve Lutherone destekli devam projelerinin yanında son test, anket, okuma parçası gibi kaynaklarla katılımcıların eğitim sonrası gelişimi sürdürmeleri sağlanır. 

PDRICMA Kataloğu